U trendu

SSP Zrenjanin traži od premijerke Srbije da zaustavi posao s firmom za prečišćavanje vode

Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Zrenjaninu je danas pozva premijerku Srbije Anu Brnabić da odmah povuče bankarsku garanciju kredita za prečistač vode za piće u Zrenjaninu i time „sačuva milionska sredstva u vlasništvu gradjana Srbije“.

U saopštenju mesnog odbora SSP piše da na to pozivaju Anu Brnabić jer je ona „izjavila da je umešana u rešavanje problema snabdevanja Zrenjanina pijaćom vodom“.

Gradsku upravu Odbor SSP je pozvao da odmah iz plana javnih nabavki izbriše izgradnju „rezervoara tretirane vode“, a Skupštinu da raskine ugovor s firmom čiji je vlasnik u pritvoru.

Odbor SSP je saopštio da je predvidjeno da ove godine 255.000 evra potroši na radove na placu privatne kompanije „Synertech d.o.o.“ čiji je vlasnik pritvoren, i ocenio da će time „sprečiti ponovljeno nenamensko trošenje novca iz budžeta grada“.

Mesni Inicijativni odbor SSP je Skupštinu Grada Zrenjanina pozvao da odmah raskine ugovor s firmom čiji je vlasnik u pritvoru i tako zaštiti interes gradjana, a tako bi se, kako je saopštio, „odagnale sumnje da je hapšenje osumnjičenih igrokaz kojim bi se trajno oslobodili krivice“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.