U trendu

SsS: Solidarišemo se i saosećamo sa stradanjem ukrajinskog naroda

Skupština slobodne Srbije (SsS) ocenila je da je napadom na Ukrajinu Rusija povredila medjunarodno pravo isto kao i NATO napadom na Srbiju 1999.

„Solidarišemo se i saosećamo sa stradanjem ukrajinskog naroda, razaranje njihove zemlje se mora hitno zaustaviti i moraju se stvoriti uslovida se porodice izbeglica što pre vrate u svoje domove i nastave normalan život“, navela je SsS.

Dodali su da od srpskih vlasti očekuju da se jasno odredi prema „ovom jednostranom aktu usmerenom protiv suverene i medjunarodno priznate države“.

Takodje, apelovali su na sve strane u sukobu da što pre umesto oružju ustupe mesto diplomatiji, ali i na medjunarodnu zajednicu, da učini sve kako bi rat, ubijanje nedužnih ljudi i humanitarna katastrofa bili što pre zaustavljeni.

„Od naših vlasti tražimo da što pre obezbedi humanitarnu pomoć, a ukoliko je potrebno, ukrajinskim izbeglicama pruži i utočište u našoj zemlji. Pozivamo i ambasadu Ukrajine u Beogradu da obavesti gradjane Srbije šta je najpotrebnije od pomoći građanima Ukrajine u ovom trenutku, kao i gde i kad mogu da je dostave“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.