U trendu

Štab Jankovića: Ministar policije zastrašuje policajce

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića optužio je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da zastrašivanjem policajaca i policajki pokušava da obezbedi pobedu kandidatu vladajuće koalicije Aleksandra Vučića.

„Ovakvo ponašanje obećava brzi kraj sramote u Ministarstvu unutrašnjih poslova i samovlašća u vrhu države. Ni dr. Stefanović ni Vučić nisu vlasnici ljudi, policije i naših života. U Srbiji ćemo uspostaviti vladavinu zakona i pravde, a ne pretnji, ucena i kriminala“, navodi se u saopštenju.

Izborni štab kandidata Jankovića dodao je da ljudi u uniformama i drugi službenici treba da sprovode zakon a ne ličnu i partijsku volju i najavio da će odgovarati oni koji ih sada zloupotrebljavaju i prete im.

Policijski sindikat Srbije saopštio je ranije danas da je policajcima širom Srbije rečeno da, ako žele da kao gradjani prisustvuju skupovima predsedničkih kandidata, posebno skupovima Saše Jankovića, moraju da traže odobrenje iz kabineta ministra Stefanovića, pod pretnjom otkaza i smena njihovih starešina.

Ministar Stefanović negirao je da je iz njegovog kabineta dat pisani ili usmeni nalog o ponašanju policijskih službenika i ostvarivanju njihovih zakonskih prava povezanih sa izborima i dodao da se to ministarstvo ne meša u slobodnu volju bilo kojeg pripadnika policije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.