Stamatović: Demokratija je kad Olja Bećković ima emisiju na RTS-u

Presednik opštine Čajetina i kandidat na predsedničkim izborima Milan Stamatović izjavio je danas da podržava proteste gradjana i njihove zahteve.

U intervjuu za portal Komentar-pres (wwww.komentarpress.net) Stamatović je rekao da podržava „gradjanske zahteve i izraze demokratskih protesta uzrokovanih izbornom kradjom i brojnim neregularnostima tokom kampanje, počev od problema sa prikupljanjem potpisa za kandidaturu, prljave kampanje usmerene protiv opozicionih kandidata i optužbi na ličnoj osnovi, do neravnopravne medijske zastupljenosti“.

Na pitanje kako komentariše to što je smena rukovodstva RTS-a jedan od najvažnijih zahteva učesnika protesta, on je rekao da javni servis mora da bude u službi svih gradjana Srbije koji plaćanjem televizijske pretplate učestvuju u njegovom finansiranju, a ne u rukama režima koji na sve moguće načine zloupotrebljava njegovu funkciju i ulogu u jednom demokratskom društvu.

„Onog trenutka kada nestane novinarska objektivnost i kada se javni servis koristi za promociju apsolutne vlasti premijera i njegove politike ne možemo više govoriti o javnom servisu već o državnom mediju čiji je zadatak da se bavi propagandom a ne informisanjem javnosti. Kada vidimo da, primera radi, Olja Bećković ima emisiju na RTS-u, možemo govoriti o demokratiji“, rekao je Stamatović.

Stamatović je kazao da su vanredni lokalni izbori 23. aprila u Kosjeriću sledeći test za grupu gradjana „Za zdravu Srbiju“ koju predvodi.

Govoreći o narednim parlamentarnim izborima Stamatović je kazao da je za pobedu njegove i slične politike potrebno podržati izvorno gradjanske zahteve u vezi s uredjivanjem preduslova za održavanje vanrednih, ali regularnih, parlamentarnih izbora i izbora na svim ostalim nivoima.

„Za takve izbore ‘Zdrava Srbija’ će formirati zajedničku izbornu listu sa sličnim regionalnim pokretima, strankama i organizacijama“, rekao je Stamatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.