U trendu

Stamatović: Državi bitnija beogradska gondola i Beograd na vodi od Zlatibora

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da državi Srbiji projekat izgradnje gondole na Zlatiboru nije bitan koliko je to gradnja beogradske gondole i projekat „Beograd na vodi“.

„Dok se srpska vlada, posle toliko godina, tek pre mesec dana, smilovala da opštini Čajetina izda dozvolu za izgradnju poslednje, pete, ali ne i za prve četiri faze Zlatiborske gondole, (gradonačelnik Beograda) Siniša Mali, očigledno, nema takvih briga, pa već za proleće najavljuje izgradnju gondole od Kalemegdana do parka Ušće“, naveo je u saopšenju Stamatović.

On je ocenio da je Mali tako „zajedno sa svojim prijateljima iz vrha državne vlasti, preko noći, zaobilazeći zakon, počistio prostor za izgradnju, arapskog Beograda na vodi“.

Milan Stamatović naveo je da „suprotno tvrdnji Siniše Malog, zemljište, navodno u državnoj svojini, na Savskom amfiteatru nije samo iznajmljeno preduzeću ‘Beograd na vodi d.o.o’, već je, članom Ugovora od 26. maja 2015 predvidjena mogućnost konverzije odnosno prelaska zemljišta datog pod zakup na 99 godina, bez naknade, u svojinu Beograda na vodi.

Dodaje se da to preduzeće stiče i pravo upravljanja državnim zemljištem, kao i ubiranjem prihoda i naknada za iznajmljivanje prostora, čak i za parking mesta, pa čak i da proda „državno“ zemljište koje „ne bude privedeno nameni“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.