U trendu

Stamatović: Glasaćemo protiv potvrde rezultata u RIK-u

Milan Stamatović, kandidat za predsednika Srbije izjavio je da je „bestidno je da njega koji je Vučića razbio u paramparčad na slobodnoj teritoriji Zlatibora, bivši ministar u Vučićevoj vladi Saša Radulović optužuje za izdaju i podršku aktuelnoj vlasti“, a povodom Radulovićeve optužbe da Stamatovićev predstavnik u Republičkoj izbornoj komisiji podržava vlast i legitimiše izbore za predsednika Srbije.

„O tome da je prethodna kampanja bila najneregularnija još od prvih višestranačkih izbora u Srbiji, 1990. godine, govorio sam kada drugi opozicioni kandidati nisu smeli ništa da kažu, sve nadajući se da će nešto ušićariti u toj izbornoj baruštini, a u dva navrata sam, tokom kampanje, i predlagao da se, svi zajedno, sastanemo i porazmislimo o eventualnom bojkotu izbora“ naveo je on.

Stamatović ističe da njegov predstavnik u RIK-u ima striktan nalog od GG „Za zdravu Srbiju – Milan Stamatović“ da glasa protiv potvrđivanja preliminarnih izbornih rezultata.

„Pošto postoje različite interpretacije o tome šta će se dalje dešavati na sednicama RIK-a, juče smo, za svaki slučaj, RIK-u dostavili zahtev za zamenu našeg predstavnika u tom telu, o čemu mora da se glasa na sledećoj sednici. Mi nismo i nikada nećemo biti u toj ‘ekipi’ koja, na mala vrata, pokušava da legitimiše veliku izbornu kradju koja je bila samo epilog brutalno neregularne predizborne kampanje“, zaključio je Stamatović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar