U trendu

Stamatović Jovanoviću: U kampu na Zlatiboru decu smo učili rodoljublju a ne veleizdaji

Predsednik opštine Čajetina i Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović odbacio je danas kao neistinite optužbe lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića da je organizovao „paravojni kamp“ na Zlatiboru u kome su „ruski agenti željni krvi“ obučavali maloletnike „za nekakve ratove i agresivno ponašanje“.

Navodeći da je Čajetina jedina opština u Srbiji koja ima Kancelariju za saradnju sa Rusijom, Stamatović je u saopštenju potvrdio da je ta lokalna samouprava pomogla održavanje „Omladinsko-patriotskog kampa“ na Zlatiboru, „ali ne sa ciljem izazivanja krvoprolića i organizovanja puča već smo ih učili rodoljublju i ljubavi, a ne veleizdaji i mržnji, da vole svoje a poštuju tudje“.

„Bilo je i ruskih instruktora, ali omladinci se nisu podučavali agresiji i nasilju već onome što smo i mi stariji učili na časovima opštenarodne odbrane i društvene samozaštite. A puške nisu bile ruske kao što laže naprednjački komesar za rasrbljivanje Srbije Čedomir Jovanović, već plastične kineske igračke“, naveo je Stamatović, a prenela Zdrava Srbija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar