U trendu

Stamatović: Memorijalni centar srpskih žrtava genocida 20. veka na obali Drine

Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović apelovao je danas na najviše državne organe, Srpsku pravoslavnu crkvu i javnost da hitno krenu u izgradnju memorijalnog centra srpskih žrtava geonocida u 20. veku na obali Drine. 

U saopštenju, Stamatović je naveo da bi u memorijalnom centru bila prikupljena i ispisana imena svih „sunarodnika koje je zločinačka ruka“ ubila tokom 20. veka, od balkanskih i Prvog svetskog, preko Drugog svetskog rata i ratova devedesetih godina na prostoru bivše Jugoslavije, zaključno sa žrtvama NATO agresije 1999. godine. 

„Ovaj memorijalni, istorijski i edukativni centar mora da se gradi. Ne u Beogradu, već u Zapadnoj Srbiji, na obali najsrpskije srpske reke, negde na prostoru izmedju Bajine Bašte i ušća Drine u Savu, jer će samo tako postati mesto hodočašća i poruka da izmedju nasilno razdvojenih delova srpskog naroda ne postoje nikakve granice“, kazao je Stamatović, koji je i predsednik opštine Čajetina.

On je rekao da je Srbima neophodan svesrpski „Zid plača“ i mesto sećanja na sve žrtve i mučenike u borbi za slobodu i nacionalno i državno dostojanstvo. 

Stamatović je rekao da je Čajetina spremna da izdvoji „ozbiljna sredstva“ za što hitniji početak realizacije tog projekta. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.