U trendu

Stamatović pozvao medije i Vučića da prestanu da kvalifikuju kamp na Zlatibou kao teroristički

Predsednik opštine Čajetina i Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović danas je zatražio odgovor od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li on i Vlada Srbije stoje iza stavova u medijima da su ruski instruktori koji su radili u „Omladinsko-patriotskom kampu“ na Zlatiboru „teroristi koji sprovode sistematsko i organizovano nasilje i koji izazivaju nemire širokih razmera“.

U saopštenju ZS se pozivaju vlasti u Srbiji i mediji da prestanu da „srpsku omladinu i decu, učesnike kampa, kvalifikuju kao pripadnike paravojnih jedinica, vojne dobrovoljce i buduće teroriste“.

„Pitamo i najviše organe Ruske Federacije, pa i samog predsednika Rusije Vladimira Putina, pošto već uskoro dolazi u Srbiju, šta on misli o kampu na Zlatiboru i sličnim kampovima, da li su njihovi učesnici teroristi ili će i dalje verovati Vučiću koji će i 11. novembra, kao i svaki put do sada u ovakvim prilikama, na oročeno vreme, samo na dan-dva, Srbiju ‘okrenuti’ ka Rusiji i zaklinjati se na vernost Rusiji“, kazao je Stamatović.

Kamp na Zlatiboru zatvoren je 17. avgusta, nakon što se u medijima pojavila informacija da su se u njemu deca i mladi do 24 godine učili snalaženje u prirodi, ali i da rukuju replikama oružja i eksplozivnim napravama.

Mediji su objavili da je decu obučavala ruska paravojna grupa E.N.O.T Korp.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.