U trendu

Stamatović: Protestom ispred vlade protiv prostornog plana Zlatibora

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da neće dozvoliti sprovodjenje Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode „Zlatibor“ i da će se protiv njega boriti institucionalnim metodama i protestom koji je najavio za 2. jul ispred zgrade Vlade Srbije.

„Ovo je i pitanje opstanka svih lokalnih samouprava, koje ćemo braniti na demokratski način… (Sa protesta) nećemo otići dok se ne ispoštuju naša prava“, kazao je Stamatović.

Ocenio je i da se do „promena mora doći uz pomoć naroda“, i da će „za svaki šamar koji mu uputi predsednik Srbije Aleksandar Vučić vratiti deset“.

On je rekao da je opština Čajetina „jedna od pet koja nije po volji aktuelnoj vlasti“ i da dopisnici medija sa nacionalnom frekvencijom neobjektivno izveštavaju o njegovim aktivnostima.

„Nikada se do sada nije desilo da ono što ja kažem ne može da prodje u medijima, već da mi unapred kažu šta treba da izjavim“, rekao je Stamatović povodom nedavne izjave koju je davao za dopisništvo Radio televizije Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.