U trendu

Stamatović: REM dužan da saopšti zašto nije sprečio emitovanje spota protiv Olivera Ivanovića

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) dužno da gradjanima saopšti zašto nije sprečilo emitovanje spota kojim je, kako je naveo, „otvorena sezona lova“ na lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Navodeći da se ni tri meseca posle ubistva Ivanovića ne zna ko je naručio i izvršio taj zločin, Stamatović je kazao da se „i dalje, iza skuta beogradske nenarodne vlasti, skrivaju nalogodavci, autori i finansijeri monstruoznog huškačkog spota“, emitovanog na televizijama Pink i Most tokom kampanje za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji.

„Treći put u poslednja tri meseca, zahtevam od REM da odgovori na pitanje ko je smislio, kreirao i naručio huškački spot protiv Ivanovića, ali i za čije interese radi, kada je, mimo svih zakona, dozvolio naprednjačkom režimu da vodi brutalnu kampanju protiv Ivanovića i da emituje pogromaške spotove, baš u trenutku kada je lider GI SDP najavio kandidaturu za gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice“, naveo je Stamatović.

Podsećajući da je REM zadužen za kontrolu primene Zakona o oglašavanju u elektronskim medijima, Stamatović je naveo da je to telo dužno da u skladu sa zakonom, „obelodani precizne podatke o proizvodjaču oglasne poruke i kupcu oglasnog prostora, što je obavezna procedura pre emitovanja svakog oglasnog sadržaja“.

„Televizija bivšeg šefa propagande JUL-a Željka Mitrovića se ni do danas nije udostojila da pruži bilo kakvu informaciju, za razliku od televizije Most, čije je uredništvo bar priznalo da je video materijal emitovan u plaćenim terminima i da nije njeno ‘autorsko delo’ već da je ‘stigao iz Beograda“, naveo je Stamatović.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sedišta SDP u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Istraga o tom zločinu do danas nije dala rezultate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.