U trendu

Stamatović: Svesrpska moba za gondolu na Zlatiboru

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović pozvao je danas odbornike i sve zainteresovane gradjane da 1. maja podrže i učestvuju u dobrovoljnoj radnoj akciji za izgradnju gondole na Zlatiboru.

U saopštenju te opštine navodi se da je Stamatović na sednici lokalnog parlamenta rekao da će „Svesrpska moba“ značiti odbranu državne imovine i realizaciju najveće investicije opštine Čajetina, koja se finansira iz sopstvenih sredstava.

„Čekajući institucije da reše pitanje prenosa zemljišta na državu i izdavanje  gradjevinske dozvole, ovo je sada  jedini način da realizujemo našu investiciju“, rekao je Stamatović.

Na sednici Skupštine opštine Čajetina usvojena je i Strategija ruralnog razvoja opštine od 2017. do 2021. godine,  program zaštite, uredjenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za ovu godinu, kao i program korišćenja  sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.
 
Doneta su tri rešenja o otudjenju zemljišta na osnovu ranije raspisanog javnog oglasa, kao i veći broj rešenja o otudjenju zemljišta po osnovu ispravke granica gradjevinskih parcela. Izvršene su izmene u Upravnom i Nadzornom odboru Turističke organizacije Zlatibor, kao i u Javnom preduzeću „Gold gondola“ Zlatibor.

Skupština se saglasila sa odlukom o neangažovanju revizora radi izrade Izveštaja za završni račun budžeta opštine Čajetina za 2016. godinu, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.