U trendu

Stamatović: Teško do termina za overu potpisa kod javnih beležnika

Budući kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da u „prva tri dana kampanje – u petak, subotu i nedelju, skoro nigde nije mogao da se dobije termin za javnog beležnika“, prenose beogradski mediji.

„Da li je normalno da ću ja, kao predsednički kandidat, prvi slobodan termin u Beogradu dobiti tek u utorak od 17 do 21 čas? Da li je fer i demokratski da sam u Kraljevu termine dobio počev od ponedeljka (nekoliko dana od početka pripreme za izbore), a na Zlatiboru je pet notara stalno radeći uspelo da mi overi tek 700 potpisa od više hiljada zainteresovanih ljudi?!“, naveo je u saopštenju Stamatović.

On je ocenio da je „lukavim trikom sa notarima, kao jedinim ovlašćenim za overavanje potpisa podrške predsedničkim kandidatima, Aleksandar Vučić unapred izbore sveo na borbu za slobodne termine postojećih javnih beležnika“.

„A sebi je na neki naučno-fantastični način namakao 59.000 overenih potpisa, preuzevši za tu priliku, izgleda, sve javne beležnike u Srbiji, koji su 24 časa dnevno samo overavali potpise podrške njemu kao kandidatu. U prva tri dana kampanje – u petak, subotu i nedelju – skoro nigde nije mogao da se dobije termin za javnog beležnika. Toliko o ‘fer-pleju, ‘demokratiji’ i ‘ravnopravnim uslovima za sve’ na predstojećim izborima“, piše u saopštenju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.