U trendu

Stamatović: Vučić nije predstavio rešenje za Kosovo zbog straha od pada rejtinga

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović saopštio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije predstavio rešenje za Kosovo koje najavljuje proteklih godinu dana zbog straha od pada rejtinga.

U saopštenju je ocenjeno da je Vučić izbegao da eksplicitno „kaže da će poštovati Ustav Srbije u vezi sa statusom Kosova i Metohije“ kao i da je propustio da saopšti ko je predvodio hajku na lidera partije Gradjanska inicijativa Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića pre njegovog ubistva.

„Jedina dobra stvar u ovom morbidnom igrokazu prošloga vikenda je u tome da se (Vučić) uplašen rezultatima istraživanja javnog mnenja, koja kažu da bi ga dalja izdaja Kosova i Metohije vrlo brzo srušila s vlasti, iznebuha setio i naše svete crkve“, kazao je Stamatović.

On je pozvao Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) da, poput Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, Eparhije šabačke i Mitropolije crnogorsko-primorske, odbace podelu Kosova i da zakaže vanredni sabor SPC na kome će doneti odluku o vraćanju sedišta Patrijaršije u Peć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar