Stefanović: Borba protiv kriminala neće stati

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u nekoliko prethodnih dana uhapsila 220 osoba osumnjičenih za krivična dela iz oblasti privrednog, ali i opšteg kriminala.

„Uhapšeni se sumnjiče da su oštetili budžet Srbije, privredna i fizička lica, za više miliona evra različitim krivičnim delima iz oblasti privrednog kriminala, počev od utaje poreza do prevara. Medju njima su i osobe koje se sumnjiče da su varale gradjane na različite načine, počev od vlasnika turističkih agencija koje nisu ispunjavale svoje obaveze prema ljudima koji su im uplaćivali novac za aranžmane“, rekao je Stefanović posle posete Policijskoj stanici Novi Beograd.

Prema njegovim rečima, u više odvojenih akcija zaplenjeno je 36 pušaka, od čega je pet automatskih, kao i veća količina oružja i municije.

„To pokazuje posvećenost i ozbiljnost u radu kriminalističke policije i policije opšte nadležnosti. Poruka direktora policije Vladimira Rebića i svih pripadnika MUP-a je jasna – borba protiv kriminala neće stati“, rekao je Stefanović.

On je kazao da će se nastaviti sa opremanjem kriminalističke i uniformisane policije kako bi policajci mogli što efikasnije da odgovore na zadatke.

Dodao je i da se planira ove i naredne godine, prijem većeg broja novih policajaca, koji će popuniti redove policije.

„Želimo da pokažemo građanima da u svakom trenutku mogu da se oslone na policiju, koja će biti vidljiva na ulicama i spremna da obavi svaki zadatak“, rekao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.