U trendu

Stefanović: Nadležni organi da reaguju na pokušaje Jankovića da prekroji izbornu volju

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je danas da se nada da će nadležni organi reagovati na, kako se izrazio, pokušaje Saše Jankovića da „prekroji izbornu volju gradjana“ tvrdnjom da su u Novom Pazaru na dva biračka mesta ukradena 793 glasa u korist kandidata vlasti Aleksandra Vučića.

„Nadam se da će nadležni organi reagovati na takvu vrstu izmišljenje informacije jer je to uznemiravanje gradjana“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u sedištu SNS.

Republička izborna komisija je ranije, ponovnim brojanjem, utvrdila da je na biračkim mestima 27 i 85 u Novom Pazaru Vučiću u biračkom materijalu pripisano četiri glasa više nego što je dobio glasačkih listića.

Stefanović je kazao da je Janković danas na konferenciji za novinare „pokazao kakav bi diktator bio da je došao na vlast“, ističući da je danas delio novinare na podobne i nepodobne time što nije odgovarao na pitanje nekih novinara (televizije Pink i Studio B).

On je dodao da se nada da će povodom toga reagovati i novinarska udruženja.

„Ta bahatost, da on novinarima neće da odgovara na pitanja, je najgori medijski mrak u Srbiji. Zamislite da Aleksandar Vučić odabere da nekim medijima na konferenciji za novinare neće da odgovara na pitanja. Na šta bi to ličilo?“, rekao je on.

Funkcioner SNS je podsetio da se Janković kandidovao da bude predsednik svih gradjana i novinara, navodeći da neko ko želi da predstavlja sve gradjane mora da odgovara na svako pitanje.

„To je demokratska razmena. Neko pita a neko odgovara, kao što to radi Aleksandar Vučić“, rekao je on.

Stefanović je čestitao Jankoviću na, kako je naveo, najavi formiranja partije.  

On je ponovio da je Vučić na predsedničkim izborima ubedljivo pobedio druge predsedničke kandidate sa 56 odsto glasova i kazao da bi bilo ljudski da je Janković čestitao tu pobedu Vučiću.

„Izborna volja gradjana mora da se poštuje. Nismo dugo gubili izbore ali kada jesmo, umeli smo da čestitamo“, rekao je on i dodao da je Janković „jedini koji je brutalno zloupotrebljavao funkciju zaštitnika gradjana više od godinu i po dana vodeći kampanju“.

Upitan u kojoj funkciji nastupa na konferenciji za novinare, Stefanović je rekao da govori kao član Predsedništva SNS.

„Radim kao ministar mnogo, mnogo duže od osam časova dnevno. Dodjite u SIV (Palata Srbije) gde je moje radno mesto da proverite. Formalno, po zakonu, imamo pravo da 15-20 minuta odsustvujem sa posla, koliko će trajati konferencija za novinare“, rekao je Stefanović.

Govoreći o gradjanskim protestima, Stefanović je rekao da je jasno da su protesti politički organizovani i motivisani i dodao da se nada da neće biti nikakvog nasilja na njima.

„Nekome smeta što nema policije na protestima, čini mi se da neki kukaju zbog toga svakog dana, da bi se sukobili sa njima i rekli da su žrtve“, rekao je on i dodao da je na ulicama tokom protesta minimalan broj policajaca.

On je kazao da gradjani koji protestuju krše zakon zato što ne prijavljuju skupove, čime nanose štetu ostalim gradjanima Srbije.  

Stefanović je dodao da nema informacije da se sprema nasilje tokom protesta i dodao da se nada da ga neće ni biti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.