U trendu

Stefanović negira navode iz prijave NUNS-a

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović odbacio je danas navode iz krivične prijave Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i naveo da je to sada posao nadležnih institucija.

„Sačekaćemo da Tužilaštvo završi istragu“, kazao je Stefanović novinarima u Skupštini Srbije i dodao da to nije posao za MUP, već za BIA i Tužilaštvo.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović izjavio je 11. januara da će to udruženje podneti prijavu protiv Stefanovića kako bi se utvrdilo kako je došao do saznanja da će biti objavljene informacije da je policija pratila jednu novinarku.

Stefanović je u petak, gostujući na Radioteleviziji Srbije, izneo informaciju da će se narednih dana u javnosti povesti priča o praćenju jedne novinarke koja je, kako je naveo, radila još u vreme Slobodana Miloševića. Nakon toga NUNS je izneo tvrdnje da je policija pratila jednu novinarku čije ime udruženje nije iznelo.

Poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je novinarima, nakon izlaganja Stefanovića da, prema saznanjima njegove partije, nisu samo novinari ti koji su pod nadzorom i koji su praćeni, ali nije želeo da kaže na koga još misli.

„Ti ljudi ne žele s time da sada izlaze u javnost“, kazao je Šutanovac i dodao da će se „kad-tad“ sve saznati i da će biti sprovedene istrage.

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Zoran Babić odgovorio je Šutanovcu da je i prikrivanje krivičnog dela krivično delo.

Prema rečima Babića, jedino prisluškivanje koje je do sada dokazano jeste prisluškivanje premijera i predsednika SNS Aleksandra Vučića.

„Pozivam sve nadležne službe da tim povodom konačno reaguju“, kazao je Babić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.