U trendu

Stranka pravde i pomirenja podržava program ravnomernog regionalnog razvoja

Stranka pravde i pomirenja je danas saopštila da podržava program ravnomernog regionalnog razvoja koji treba da bude jedan od prioriteta vlasti u Srbiji.

„Pozitivni pokazatelji postupnog oporavka privrede uglavnom su uzrokovani ozbiljnim razvojnim aktivnostima u većim gradskim centrima, dok su investicione i druge razvojne aktivnosti na ostalim područjima i dalje minimalne“, navodi se u saopštenju stranke.

Pozvani su nosioci najviših dužnosti u državi zaduženi za ekonomski razvoj na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da što pre ažuriraju postojeće programe ravnomernog regionalnog razvoja kako bi se otpočelo sa smanjenjem razvojnog raskoraka izmedju razvijenih i nerazvijenih delova zemlje.

„Stranka pravde i pomirenja daje punu podršku programu ravnomernog regionalnog razvoja koji je prilikom nedavne posete Sandžaku predstavio ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić“, ističe se u saopštenju stranke čija je centrala u Novom Pazaru.

Stranka je najavila da će „sve svoje raspoložive potencijale staviti na raspolaganje programima zaustavljanja dalje ekonomske i demografske erozije, posebno u nerazvijenim područjima, pružajući ruku partnerstva svim političkim subjektima koji pokažu interesovanje i spremnost za rešavanje ovog važnog pitanja“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.