U trendu

Strogo poverljivo: Amerikanci još 1993. znali koliko je osiromašeni uranijum opasan? (foto)

Osiromašeni uranijum može imati kancerogeno dejstvo. Ništa novo, naizgled, ali kada se u obzir uzme činjenica da su Amerikanci za ovo znali još 1993. godine, onda je to neka vrsta senzacije koja dodatno demaskira sva „ublažavajuća“ obrazloženja koja su stizala iz sedišta zapadne Alijanse u Briselu i s druge strane Atlantika.
Ovo otkriće prenosi na svojoj stranici na Fejbsuku portal „Ruski ekspres“.

Gepostet von Media centr imeni Nogina i Kurinnogo "Ruski Ekspres" am Samstag, 17. November 2018

Gepostet von Media centr imeni Nogina i Kurinnogo "Ruski Ekspres" am Samstag, 17. November 2018

S napomenom „Strogo poverljivo!“, ovaj portal piše da su još 1993. godine Amerikanci znali sve o osiromašenom uranijumu. O tome svedoče dokumenti američke vojske u kojima se doslovce navodi da osiromašeni uranijum može izazvati rak. U jednom od dokumenata koje možete videti u prilogu sa Fejsbuka između ostalog piše da američki vojnici moraju biti obučeni i upoznati sa posledicama izlaganja osiromašenom uranijumu.

O ovoj temi pre nekoliko meseci Sputnjik je razgovarao i sa autorkom knjige „Darovi milosrdnog anđela“ Mirjanom Anđelković Lukić, koja je napisala i brojne studije i knjige u kojima se, pored katastrofalnih posledica korišćenja uranijuma, posebno akcentuje i činjenica da je nad Srbijom zapravo izvršen ekocid, jer je protiv nje istovremeno vođen i radiološki i hemijski rat.

Tome u prilog govori i otkriće pomenutih dokumenata američke vojske koji raskrinkavaju ne samo licemeran odnos zapadne politike prema Srbiji sve do danas, već potvrđuju autorkinu tezu da je protiv Srbije pokrenut po svemu sudeći globalni projekat koji bi se mogao označiti samo jednom rečju — monstruozni.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar