U trendu

Stroža unutarstranačka kontrola u SNS

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas na izbornoj skupštini SNS-a da će u narednom periodu biti uspostavljena mnogo stroža unutarstranačka kontrola.

„Mnogi su pomislili, kao neke druge političke partije, da je važno biti na vlasti i iskoristiti to vreme, a posle toga baš nas briga, nekako ćemo da trajemo“, kazao je Vučić i dodao da će „smene biti učestale“.

Osvrnuo se i na primere nekih koji su nakon što su se zaricali u odanost SNS-a samo nekoliko dana posle izbora formirali lokalne koalicije sa kojima se nije složila stranačka centrala.

Vučić smatra da prethodne dve godine nije postojala dovoljna kontrola rada stranačkih funkcionera na lokalnom, ali i na ostalim nivoima.

Kao mandatar za sastav buduće vlade istakao je da nova vlada neće raditi u bilo čijem ličnom ili partijskom interesu, već u interesu Srbije.

On je rekao i da se stranačka izborna skupština održava pred rekordnim brojem delegata i da će izborom rukovodstva stranka biti „podmladjena i osvežena“.

Prema Vučićevim rečima, za njega bi najveći poraz bio kada bi se SNS pretvorila u ono u šta se Demokratska stranka pretvorila od 2008. godine.

Odgovarajući na kritike o cenzuri u medijima, on je istakao da za razliku od njenih prethodnika SNS na javni servis nije dovela nijednog novinara ni urednika.

„Sve smo izdržali“ kazao je Vučić i pomenuo televizijske emisije kojima je cilj: „kaži sve najgore o Vučiću“ i koje će ga, kako je naveo, samo ojačati.

Govoreći o izbornim rezultatima SNS-a on ih je ocenio kao „neverovatne“ i istakao da će se na narednim izborima to teško ponoviti.

On je istakao da su stranka i vlada koju je predvodio prethodne dve godine, ipak postigle dobre rezultate, uprkos poteškoćama, a pre svega velikim elementarnim nepogodama i poplavama.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike