Šutanovac: Nedopustivo objavljivanje fotografija, pokušaj zastrašivanja

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da je nedopustivo to što je funkcioner Srpske napredne stranke javno prikazao fotografije dece pojedinih političkih funkcionera i novinara sa protesta u Beogradu i da to predstavlja pokušaj zastrašivanja.

„Očigledno je da režim želi po modelu diktatura da uplaši kako roditelje tako i decu koja su danas na ulicama kako Beograda tako i nekoliko gradova širom Srbije. Targetirati omladinu i prikazivati u medijima njihova lica i optuživati da oni ruše sistem i da su protiv režima je nešto što je potpuno nedozvoljeno u demokratski uredjenim državama“, rekao je Šutanovac agenciji Beta.

Kako je dodao, vlast umesto da nalazi rešenje i odgovore na zahteve mladih koji protestuju, pribegava metodama kakve su postojale u nekim komunističkim društvima.

„Fali samo Goli otok ne bi li se srpska mladost predstavila negde gde je daleko od mogućnosti da protestuje protiv loše vlasti“, dodao je Šutanovac.

On je ocenio da im je očigledno najvažnija puka vlast i da ih ne interesuje da li će neko imati bilo kakve posledice zbog toga što mu je objavljena fotografija sa mirnih demonstracija protiv lošeg režima.

Upitan za fotografiju na kojoj je on, Šutanovac je rekao da je ta fotografija snimljena prošle godine na jednom od protesta u Hercegovačkoj ulici u Beogradu gde su u noći izmedju 24. i 25. aprila prošle godine ljudi sa fantomkama porušili nekoliko objekata.

„Na toj fotografiji je čovek u dosta neobičnoj garderobi i sa obeležjima koja ne možete da povežete ni sa mnom ni sa DS ni na koji način. Nije nemoguće da je čovek ispod te maske neko ko podržava SNS i da je poslat tu. Izgleda da se neko baš potrudio da napravi takvu kompoziciju i da se evo posle skoro godinu dana objavi i ispadne da mi vodimo neke paravojne formacije, a zna se ko je to radio“, kazao je Šutanovac.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović juče je prvo na konferenciji za novinare, a potom i u jednoj emisiji na RTS-u pokazao fotografije sa protesta, na kojima su pojedini novinari, politički funkcioneri, ali i sin predsednika Nove stranke Zorana Živkovića i sin novinarke Olje Bećković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.