U trendu

Šutanovac: Postoji mogućnost da sa beogradskim izborima bude i referendum o Ustavu

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da bi moglo da se desi da zajedno sa beogradskim izborima bude održan i referendum o izmeni Ustava Srbije.

„Postoji mogućnost da se ubrza proces promene Ustava jer po Akcionom planu (za Poglavlje 23 ) to mora do kraja ove godine da se desi i nije nemoguće da uz beogradske izbore bude i referendum o Ustavu“, rekao je Šutanovac za N1 napominjući da je tim akcionim planom predvidjena promena Ustava koja se tiče pravosudja.

On je kazao da će sigurno minimum dva puta biti menjati Ustav do ulaska Srbije u EU, a možda i više dok ne bude potpuno prilagodjen EU.

Govoreći o beogradskim izborima, Šutanovac je rekao da u DS još nisu razgovarali o tome ko bi mogao da bude kandidat te stranke za gradonačelnika, ali je napomenuo da nemaju problem i da prihvate nekog drugog kandidata oko koga može da se okupi dovoljna sinergija glasova za pobedu na tim izborima.

On je naveo da se za Beograd i dalje traži najbolje rešenje i da opozicija treba da se ukrupnjava, kao i da ne postoje nikakve trzavice i neslaganja sa liderom Pokreta slobodni gradjana Sašom Jankovićem.

„Nema nikavih problem izmedju mene i Saše Jankovića. Ja sam i u lično dobrim odnosima sa njim. Ne postoje disonantni tonovi“, rekao je Šutanovac.

Govoreći o ponudi koju je uputio bivšem predsedniku DS, a sada Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisu Tadiću da se vrati u DS, Šutanovac je kazao da mu je žao što Tadić to ne želi.

„Ta stvar se stavlja ad akta od kako je (Boris Tadić) rekao da on to ne želi. Meni je žao, ja sam ponudio ruku, ali odbijena je. Videćemo da li ćemo i kako ćemo saradjivati u nekoj perspektvi“, rekao je Šutanovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.