U trendu

Šutanovac: Sa Zaevim delimo isti pogled na razvoj i budućnost regiona

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac i makedonski premijer, lider Socijaldemokratske stranke Makedonije Zoran Zaev razgovarali su danas u Skoplju o regionalnoj saradnji, bezbednosnim izazovima za obe države i region, evrointegracijama i saradnji dve stranke u Partiji evropskih socijalista, saopštila je DS.

Kako je saopšteno, Šutanovac i Zaev dele isti pogled na razvoj i budućnost regiona.

„Neophodna je dalja demokratizacija u našim zemljama koja se sastoji i u uspostavljanju efikasnih mehanizama kontrole u bezbednosnom sektoru“, rekao je Šutanovac posle sastanka sa Zaevim.

Delegacija DS sastala se i sa potpredsednicom makedonoskog parlamenta Frosinom Tasevski-Remenski, sa kojom su razgovarali o saradnji dve poslaničke grupe, koordinisanom nastupu u medjunarodnim delegacijama, kao i o predlozima zakona i parlamentarnom radu.

Pored toga, funkcioneri DS i generalni sekretar SDSM-a Aleksandar Kiracovski i šef izbornog štaba SDSM Mile Zečević razgovarali su o produbljivanju saradnje medju strankama, zajedničkim inicijativama na regionalnom nivou i problemima gradjana koji su slični.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.