U trendu

Sutra sednica Skupštine Srbije

Skupština Srbije počeće sutra sednicu na kojoj će biti razmatrano oko 30 tačaka dnevnog reda, medju kojima i izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, o policiji i o javnom redu i miru.

Na dnevnom redu prve sednice redovnog prolećnog zasedanja biće predlozi zakona o strancima, azilu i privremenoj zaštiti, graničnoj kontroli, evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova, nacionalnom DNK registru i o jedinstvenom matičnom broju grajana.

Predloženo je da na dnevnom redu bude i dopuna Zakona o državljanstvu Srbije, a poslanici treba da se izjasne i o više predloga zakona o potvrdjivanju medjudržavnih sporazuma.

Pred parlamentom će se naći i izbor predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije i direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama, kao i odluke o prestanku funkcije člana Komisije za hartije od vrednosti, koje je podneo Odbor za finansije.

Skupština će razmatrati predlog odluke o izboru predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku, predloge o izboru predsednika sudova i zamenika javnog tužioca, kao i predlozi o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog apelacionog suda, Osnovnog suda u Novom Sadu, Privrednog suda u Leskovcu i Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Biraće se i predsednici sudova na predlog Visokog saveta sudstva, a razmatraće se i razrešenje i imenovanje članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji su odvojeno podneli šef šposlaničke grupe DJB Saša Radulović i šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić.

Sednica je zakazana za 10 sati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.