U trendu

Sva javna preduzeća i državne organizacije i institucije spuštaju zastavu na pola koplja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić naložio je danas državnim organima i institucijama, kao i javnim preduzećima da za vreme trajanja dana žalosti u Francuskoj, zbog serije terorističkih napada, spuste zastave na pola koplja, saopštila je Vlada Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, zastave treba da budu spuštene na pola koplja sva tri dana žalosti u Francuskoj, odnosno od 14. do ponedeljka 16. novembra, i time će Srbija „izraziti žalost i saosećanje sa francuskim narodom“.

Na predlog predsednika vlade, u znak solidarnosti s Francuskom i njenim narodom večeras će Most na Adi, palata Albanija i spomenik Pobednik na Beogradskoj tvrdjavi biti osvetljeni u bojama zastave Francuske, dok će svi ostali javni objekti u Beogradu koji imaju ukrasno osvetljenje biti osvetljeni plavim svetlom, rekao je ranije danas gradski menadžer Goran Vesić.

U terorističkim napadima koji su se sinoć dogodili u Parizu poginulo je najmanje 127 osoba, a povređeno više od 200. Odgovornost za napade preuzela je Islamska džava.

Predstavnici Srbije upisali su se danas u knjigu žalosti u Ambasadi Francuske, dok će građani moći da se upišu od ponedeljka, 16. novembra, do srede 18. novembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.