U trendu

Svaka drugačija odluka o Jeremiću bila bi nelogična

Vlada Srbije donela je odluku da podrži kandidaturu Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN zato što bi „svaka druga odluka bila nelogična“, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

„A doneli smo je, tako odlučili, zato što bi svaka druga odluka bila nelogična. I zbog činjenice da smo predsedavali UN, i da smo imali predsednika Generalne skupštine UN i da su zemlje iz regiona kandidovale svoje kadrove… To je, prosto, sve“, rekao je Dačić za list Nedeljnik.

Na pitanje da li je Vlada, prilikom donošenja te odluke, imala u vidu da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić „protiv Jeremićeve kandidature“, Dačić je rekao da „to znači da mediji više uopšte ne vode računa o zemlji u kojoj živimo, niti ih zanimaju Ustav i njen politički sistem“.

„Po Ustavu, spoljna politika zemlje, pa i ova odluka, jesu u nadležnosti Vlade. To, dakle, uopšte ne govori o njegovoj (predsednika Srbije) ulozi i uticaju, niti o tome da li ga neko nešto pita ili ne, nego, jedino, o procedurama, normama i zakonima kojih svaka vlada, pa i ova, ima da se drži. I to i radimo“, rekao je Dačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar