U trendu

Svečlja demantuje da je na Kosovu podignut nivo borbene gotovosti

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja rekao je danas da su izjave da je Kosovo podiglo nivo borbene gotovosti netačne i optužio Srbiju da teži „destabilizaciji i ratu“.

Svečlja je na Fejsbuku naveo da su „izjave da je Republika Kosovo podigla stanje pripravnosti potpuno neistinite“, te da su, kako je kazao, „deo propagande dvojca Srbija-Rusija“.

„Upravo je Srbija, pod uticajem Rusije, podigla stanje vojne pripravnosti, naređuje podizanje novih barikada, kako bi opravdala i zaštitila kriminalne grupe koje terorišu posebno građane srpske nacionalnosti koji žive na Kosovu“, napisao je on.

Svečlja je reagovao nakon što je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio da je Kosovo podiglo borbenu gotovost na najviši nivo i da se njegove snage, kako je dodao, spremaju da napadnu srpski narod na barikadama.

Svečlja je rekao da kosovska policija ima svakodnevne zadatke koje obavlja, te da se to odnosi i na Bezbednosnu snagu Kosova.

„Ne radi se čak ni o podizanju pripravnosti ili angažovanju rezervista“, rekao je on.

Kazao je barikade podignute na severu Kosova Srbija koristi za „borbu protiv suvereniteta i teritorijalnog integriteta susedne države“.

Dodao je da je Kosovo „zainteresovano da se bori protiv kriminala i kriminalnih grupa, unutar države, ko god oni bili“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.