U trendu

SzS: Vučić nastavio predizbornu kampanju, nije normalno da medicinska oprema čeka da je on uruči

Savez za Srbiju (SZS) osudio je danas, kako su naveli, neprimereno ponašanje predsednika Srpske napredne stranke (SNS) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji svakodnevno nastavlja predizbornu kampanju uprkos vanrednim okolnostima.

SzS je saopštio da nije normalno da medicinska oprema čeka predsednika da je lično uruči.

„Nije normalno da se na vrhuncu pandemije šeta po Srbiji i izlaže riziku brojne ljude uključene u njegovu ličnu predizbornu kampanju. Nije normalno da opremu koja je nabavljena od narodnih para iz državnog budžeta predstavlja kao lični poklon. Nije normalno da se ne skida sa medija i da se neprestano prenemaže i podiže paniku u višesatnim tiradama na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom“, piše u saopštenju.

Kako navode, za sve gradjane Srbije bi najbolje bilo kada bi Krizni štab predsedniku odredio meru kućnog karantina i samoizolacije dok pandemija ne prodje, jer je postao opasnost po zdravlje i za sebe i za druge.

„Aktuelna vlast očito želi da uredbe Vlade i uvodjenje vanrednog stanja iskoristi za nastavak predizborne kampanje i totalni medijski mrak za drugačiju misao i glas opozicije, kao i progon neistomišljenika“, piše u saopštenju.

SzS dodaje i da pandemija, kao i aktuelna vlast, ne mogu trajati večno, a da će za sve njihove „neozbiljne i neodgovorne poteze u ovoj vanrednoj situaciji morati da odgovaraju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.