U trendu

Tabaković: Za uspeh Narodne banke Srbije presudna podrška Vučića

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je za uspešan rad NBS presudna podrška predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Obrazlažući predlog da Ana Ivković ponovo bude izabrana za viceguvernera, Tabaković je istakla da se njenim izborom obezbedjuje nesmetan rad Izvršnog odbora NBS koji donosi najvažnije odluke za razvoj Srbije.

„Ovim izborom se dodatno potvrdjuje politika razvoja Srbije na zdravim makoroekonomskim temeljima koja traje već godinama unazad, politika stabilnosti i kontinuiteta NBS od 2012. godine uz uvek prisutnu i presudnu podršku Aleksandra Vučića najpre sa mesta premijera, a onda sa mesta predsednika države. Bez te neposredne, presudne podrške NBS bi znatno teže ostvarivala svoje ciljeve i zadatke i mi danas ne bi bili ovako ponosni na izvanredne rezultate u oblasti ekonomije ostvarujemo kao država“, izjavila je Tabaković.

Guvernerka je navela sve uspehe države od kako je na vlasti Aleksandar Vučić i posebno istakla smanjenje inflacije na dva posto, stabilnost dinara, devizne rezerve od 15,6 milijardi evra, i zalihe rezerve u zlatu koje su povećane na 36,8 tona, dok su 2012. godine bile skoro duplo manje.

Tabaković je istakla da je deo te politike i Ana Ivković i da je „zbog nesporne stručnosti i predanosti poslu“ i ovog puta predložila za viceguvernera.

Na kraju, guvernerka je još jednom ponovila da je za dobar kreditni rejting Srbije i ukupan iznos investicija od 2012. godine od čak 22 milijarde evra zaslužan „neverovatan rad predsednika Aleksandra Vučića i njegovog tima“.

Pposlanici bi o predlogu trebalo da se izjasne do kraja nedelje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.