U trendu

Tači: Kosovo postiglo značajne rezultate u vladavini zakona

Predsednik Hašim Tači je danas ocenio da je Kosovo postiglo značajne rezultate u izgradnju nezavisnih institucija pravosudja i vladavini zakona, što je postignuto zahvaljujući posvećenosti institucija i pomoći medjunarodnih partnera.

„Kosovske institucije preuzimaju punu odgovornost u najosetljivijim državnim sektorima. Ovo je rezultat institucionalne zrelosti i stručnih kapaciteta koji su se stvorili uz veliku žrtvu da bi se izgradila naša zemlja“, rekao je Taći na konferenciji „Funkcionalno razmatranje sektora vladavine zakona“, koju je organizovalo Ministarstvo pravde.

Predsednik je rekao da je vladavina prava osnovni princip ustavnog poretka Kosova i preduslov jednakosti gradjana pred zakonom, a da je funkcionalan i transparentan pravosudni sistem u koji imaju poverenja svi gradjani medju najznačajnijim karikama u jačanju evropske perspektive.

Na konferenciji su učestvovali i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, premijer Kosova Ramuš Haradinaj, ministar pravde Abeljard Tahiri, zamenica ambasadora SAD-a Kolin Hejland.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.