Tači na Fejsbuku žestoko izvredjao Kurtija

Predsednik Kosova Hašim Tači žestoko je izvredjao premijera Aljbina Kurtija postom na Fejsbuku nazivajući ga „lažljivcem“, „kukavicom“, „antiamerikancem“ i „neznalicom“.

Prema njemu Kurti je „posvećen uništavanju istorijskih saveza“ i dodao da su njegove izjave o „tajnim sporazumima izmedju Kosova i Srbije uvredljive i opasne za odnos Kosova sa SAD“.

Kosovski predsednik konstatuje da je Kurtijevo „protiv“ Sjedinjenih Američkih država „počelo u vreme konferencije u Rambujeu“.

Kurti je, prema njemu, bio „protiv Klintonove administracije“, „čak i u Beču, protiv Bušove administracije“, dok je u procesu razgraničenja sa Crnom Gorom bio protiv „administracije Obama-Bajden“.

„Čak i kada Trampova administracija nudi medjusobno priznavanje, Kurti se opet protivi. Kurtijeva jedina konstanta je na suprotnoj strani Amerike. Na suprotnoj strani istorije“, napisao je Tači.

„Narod Kosova ima veru u Sjedinjene Države. Savez sa SAD je svetinja. Svi smo dužni da ga štitimo“, napisao je Tači.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je danas na vanrednoj sednici Skupštine Kosova optužio predsednika Kosova Hašima Tačija da je njegov cilj da slomi Kurtija i Vladu na čijem je čelu „kako bi nesmetano mogao da potpiše sporazum sa Srbijom“, koji je, prema njegovim rečima, već dogovoren.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.