U trendu

Tadić: Dve kolone – isključivo odluka DS-a

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je odluka o tome da opozicija na predstojeće izbore ne izadje u jednoj zajedničkoj koloni isključivo stav Demokratske stranke i da zbog toga sva pitanja u vezi sa time treba postavljati upravo DS-u.

„Nažalost, DS je donela odluku da opozicija ne nastupi na ovim izborima u jednoj koloni, a zašto su doneli takvu odluku je pitanje koje treba postaviti isključivo DS-u jer je to bila isključivo njihova odluka“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Tadić je najavio i da će, bez obzira na odluku DS-a njegova stranka nastaviti razgovore sa „tradicionalnim partnerima“, a cilj je da se uspostavili snažna opoziciona opciju koja će dovesti do smene Aleksandra Vučića.

On je podsetio da je Socijaldemokratska stranka sve vreme zagovarala izlazak proevropske gradjanske opozicije na izbore u jednoj koloni.

„Sa tim predlogom smo javno izašli i na prvom sastanku sa Demokratskom strankom, a to je bio i naš predlog svih prethodnih meseci kada smo započeli ujedinjavanje opozicije i sve vreme upućivali poziv DS-u da nam se pridruži. U međuvremenu se u medijima  pojavila informacija da je dogovor postignut, ali se ispostavilo da sam bio u pravu kada sam to demantovao i izjavio da nikakvog dogovora još uvek nema“, naveo je Tadić.

On je dodao da SDS, ipak, neće napadati druge opozicione stranake,  jer je, kao je naveo,“njena meta isključivo nesposobna vlast, a cilj je promena te vlasti na predstojećim izborima“.

Tadić je istakao da je njegov stav da bi jedna kolona bila najbolje rešenje, jer bi na taj način moglo najefikasnije da se stigne do političkog preokreta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.