U trendu

Tadić: Gradjanske demokratske opozicione snage u Srbiji da se ujedine

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je danas sve gradjanske demokratske opozicione snage u Srbiji da se ujedine protiv „socijalne i političke pošasti koja vodi Srbiju u nenormalnost“.

Reagujući na izjavu funkcionera Srpske napredne stranke Marka Djurića koji je zatražio od Tadića da se izvini gradjanima na Kosovu i Metohiji za sve ono što jeste i nije uradio u vreme dok se pod njegovom vlašću „Srbija krunila i tonula“, Tadić je ocenio da naprednjaci pokušavaju da besramno zversko ubistvo Olivera Ivanovića „pretvore u još jednu pobedu velikog vodje i izgradnju kulta ličnosti posramljujući čitavo srpsko društvo“.

„Dok Djurić etiketira druge kao lešinare, njegov vodja (Aleksandar) Vučić odlazi na Kosovo da povodom ubistva Olivera Ivanovića sprovodi besramne predstave u kojima deli gradjanima ovce i traktore“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Ocenio je da je vlast u Srbiji odgovorna za „vraćanje vremena političkih likvidacija, prostakluka, ugrožavanja života neistomišljenika i jezika mržnje“.

Lider gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u utorak u severnom delu Kosovske Mitrovice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)