Tadić: Jedino ujedinjena DS može da se suprotstavi Vučiću

 Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da samo velika i ujedinjena demokratska stranka ima kapaciteta da se suprotstavi režimu Aleksadra vučia 

On je za „Blic“ od četvrtka 23. maja rekao da je DS u jednom trenutku promenom politike i načina funkcionisanja počela da se odriče te uloge i da se svodi na minornu stranku koja ne može da utiče na promene.

„Poslednji je trenutak da se to promeni i toj promeni hoću da doprinesem svojim iskustvom pobeda nad starim i novim radikalima“, rekao je Tadić.

On je ocenio da ujedinjenje ima smisla samo ukoliko bude postavljeno na temljima na kojima ta stranka može ponovo da zauzme ulogu u društvu i na politčkoj sceni koju je imala.

„Nadam se da će to biti mogće već do kraja ove godine ili početkom sledeće a tek kada dodje konačnog ujedinjena funkcuionisaćemo kao jedinstven subjekt u svakom smislu“, kazao je Tadić.

On je rekao da će stranke članice unije demokrata odnosno DS, Zajedno za Srbiju i SDS biti pravno i politički kao posebni subjekti jer je odluka o ujedinjenju samo prvi korak ka realizaciji ideje obnavljanja velike DS.

„Do konačnog ujedinjena funkcionišemo kao odvojene stranke i stranke članice postoje kao i do sada, samo što ćemo ubuduće koordinisati sve naše aktivnosti i stavove“, rekao je Tadić.

Upitan ko će biti predsednik on je kazao novo lice koje će generisati nove ideje i dobiti masovnu podršku za njih, odnosno pobediti na izborima.

„Pa će tako i predsednik velike DS biti onaj koji uspe da ispuni te kriterijume, a ja svakome ko pored tih zadovoljava i moralne kriterijume sa velikim zadovoljstvom pomoći“, kazao je bivši predsednik Srbije i bivši predsednik DS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.