U trendu

Tadić: Ko prisustvuje sednici Skupštine Srbije abolira Vučića

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da bi prisustvo opozicije sednici o Kosovu i Metohiju bio „aboliranje“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića za sedmogodišnju netransparentnu kosovsku politiku i ukidanje dijaloga u društvu.

Tadić je za vikend izdanje lista „Danas“ kazao da bi to značilo i učestvovanje u Vučićevom „cirkusu“ u kom pokušava da zakazivanjem sednice kod medjunarodne javnosti „stvori utisak da bojkot parlamenta ne znači da je njegova vlast autokratska i da je ukinuo parlamentarizam“.

„Pre svega uopšte se ne radi o sednici posvećenoj Kosovu već manipulaciji kosovskim pitanjem zarad stvaranja privida o radu parlamenta. Onaj ko učestvuje u toj manipulaciji ne snaži već slabi parlamentarizma u Srbiji“, rekao je Tadić.

On je kazao da je održavanje sednice „propagandistička farsa“ kako bi Vučić predstavio opoziciju kao neodgovornu i nezainteresovanu za ključna nacionalna pitanja.

Tadić je napomenuo da nije opozicija započela bojkot parlamenta zbog tema, već zbog ponašanja vladajuće većine kojim se obesmišljava učestvovanje u parlamentu.

Kako je rekao, ne očekuje da će Vučić na sednici reći išta novo i konkretno, jer „nikada ništa konkrento nije i predložio, osim što je tvrdio da su svi odbili njegov plan, koji nikad niko nije ni video ni čuo“.

Sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji zakazana je za ponedeljak, 27. maj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.