U trendu

Tadić: Osim Kosova, u Srbiji postoje i druga pitanja o kojima niko ne govori

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je potrebno da se, osim pitanja Kosova, nadležni u Srbiji paralelno bave i ostalim pitanjima jer kako je ocenio, „nije normalno“ da se srpsko društvo pretvori u „društvo jednog pitanja“.

Tadić je na konferenciji za novinare u sedištu SDS u Beogradu rekao da „niko u ovom trenutku ne govori ni o čemu drugom sem o Kosovu i Metohiji“.

„Ko govori o pitanju statusa Vojvodine, ko govori o regionalizaciji Srbije, apsolutno niko. Paralelno moramo otvarati sva ostala pitanja – i regionalizacije i pitanje tehnološkog razvoja, statusa poljoprivrede u kontekstu razvoja Srbije“, naveo je Tadić.

Ocenio je da „niko u stvari ne zna kako Srbija stoji u procesu razvoja evropskih integracija“.

„Stoji katastrofalno. Zaustavljen je proces evropskih integracija, a bez toga ne možemo da rešavamo ni druga pitanja“, kazao je lider SDS.

Tadić je ocenio da u svakom sektoru postoje „veliki problemi“, od zdravstva, privrede do zaštite prava radnika.

„SDS se neće baviti jedino Kosovom i Metohijom. Naša politika bazira se na principu demokratizacije Srbije, odgovorna državna i nacionalna politika i socijalna pravda, to su tri stuba naše politike“, kazao je Tadić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar