Tadić raspušta sve odbore koji formiraju vlast sa SNS

Foto: Beta

Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da je predsedništvo te stranke odlučilo da ni na jednom nivou neće biti saradnje sa vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS) i da će biti raspušteni svi odbori koji ne budu poštovali tu odluku.

„Predsedništvo SDS-a je donelo odluku da nema saradnje sa SNS-om ni na lokalnom nivou i svi odbori koji su protivno odluci i politici naše stranke ušli u proces formiranja lokalnih vlasti sa SNS-om, biće raspušteni“, naveo je Tadić u pisanom saopštenju i podsetio da je već raspušten odbor SDS-a iz Vranjske banje.

Tadić je dodao da je SDS u izborni proces ušla sa obećanjem da će biti snažna opozicija vladajućim strankama i da će se boriti protiv „štetne politike“ koju je vodila SNS u protekle četiri godine, odnosno da neće učestvovati u vlasti sa tom strankom.

On je dodao da je SNS nakon izbora, u skladu sa antievropskim i nedemokratskim načinom vladanja karakterističnim za tu vlast, krenula u „napad“ na odbore SDS-a u mestima u kojima je SDS ostvarila najbolje rezultate, vršeći pritisak na odbornike i ucenjujući ih ugrožavanjem egzistencije i radnim mestima ukoliko sa njima ne učestvuju u vlasti.

„Upravo je to način na koji je SNS vladao prethodne četiri godine  –  prvo su ekonomskim uništavanjem dramatično povećali nivo apsolutnog siromaštva, a potom od svoje stranke napravili praktično biro za zapošljavanje, zloupotrebljavajući katastrofalnu situaciju u koju su doveli gradjane Srbije“, naveo je Tadić.

On je dodao da je misija SDS upravo da se bori protiv takve politike i da menja društvo na bolje, ne učestvujući u vlasti po svaku cenu.

Nedavno je na sednici Opštinskog odbora SDS u Beloj Palanci jednoglasno doneta odluka da ceo opštinski odbor ove stranke predje u Srpsku naprednu stranku.  SDS je na lokalnim izborima u tom gradu osvojila najviše mandata.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • mkmc

    Polako, dorćolac, stići će i tebe pozivnica za preispitivanje. A i ove odbore sto ih raspuštaš svi pređu u SNS i to iz ozlojeđenosti i osećanja tvog izdajstva.

Ostavite komentar