U trendu

Tadić: Sve Vučićeve laži i obmane su njegova borba sa sopstevnom političkom prošlošću

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je povodom govora predsednika Aleksandra Vučića u Novom Sadu na skupu u znak sećanja na stradanje srpskog naroda u akciji „Oluja“, da je sramno koristiti zločine i žrtve za samopromovisanje na temelju laži.

Tadić je za list Danas rekao da su sva Vučićeva obraćanja, sve laži, manipulacije, opsednutost bivšom vlašću, prekrajanje istorije, samo „borba sa samim sobom i sopstvenom političkom prošlošću“.

On je rekao da u istoriji političkih obraćanja u Srbiji ne postoji govor koji je sadržao više kontradiktornosti od onog koji je Vučić održao u Novom Sadu.

„U tom smislu može se reći da mu dobro ide u ambiciji da ‘udje u istoriju’, samo u tu istoriju svakako ne može ući kao prvi koji obeležava ‘Oluju’, ali može kao prvi koji laže da je pre njega niko nije obeležavao“, naveo je Tadić.

Govoreći o hrvatskoj proslavi „Oluje“, Tadić je rekao da bez priznavanja zločina i iskrenog izvinjenja, predstavnici Hrvatske nemaju legitimno pravo da bilo kome drže lekciju o odnosu prema prošlosti“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar