U trendu

Tadić: Ujedinjenje u veliku DS je pretpostavka smene Vučićevog režima

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da je ujedinjenje u „novu veliku“ Demokratsku stranku „pretpostavka smene režima Aleksandra Vučića“.

On je ocenio da „samo novoizgradjena organizacija sa snažnom političkom infrastrukturom i velikim iskustvima pobeda i poraza, a ne ad hok pokreti i NVO, mogu srušiti s vlasti monstrum-političku strukturu SNS-a sa 700.000 sledbenika“.

„Ko to ne razume, ne zna ništa o politici“, kazao je Tadić za praznično izdanje Blica.

Dodao je da je fomiranje zajedničnog poslaničkog kluba SDS i DS „prvi značajan korak“ ka stvaranju takve organizacije, iza koga bi trebalo da sledi formiranje  svih drugih zajedničkih organa do konačnog ujedinjenja, koje po njegovim rečima, mora da se desi što pre.

Upitan da li ujedinjenje u veliku DS može biti korak ka izlasku na izbore, Tadić je kazao da to zavisi od političkih okolnosti koje se kako je ocenio, menjaju iz dana u dan.

„U tom smislu, ujedinjenje može da bude i korak ka još čvršćoj opredeljenosti za bojkot. Medjutim, u izuzetno teškim i specifično vanrednim okolnostima jedinstvo opozicije i u toj odluci je od većeg značaja od bilo koje pojedinačne odluke“, naveo je Tadić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.