U trendu

Tajani: EU prepoznaje i priznaje napredak Beograda

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je danas u Beogradu da EU prepoznaje i priznaje napredak Srbije na evropskom putu kao i da je Srbija most izmedju Brisela i drugih zemalja.

„Situacija na Balkanu je takva da je izuzetno važna uloga Beograda za stabilnost regiona, a stabilan Balkan znači i stabilnu EU“, rekao je Tajani na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Govoreći o situaciji na Kosovu Tajani je rekao da EU želi da vidi progresivno smanjivanje napetosti i nastavak saradnje.

Predsednik Evropskog parlamenta je rekao da je bugarsko šestomesečno predsedavanje EU prilika da Brisel još bolje razvije odnose sa važnim balkanskim zemljama.

Tajani će se danas u Beogradu sastati i sa premijerkom Anom Brnabić, predsednikom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Tokom prepodneva on će održati govor pred Nacionalnim konventom o EU, a posle podne će zajedno sa Vučićem otvoriti konferenciju „EU – SRBIJA 2018: investicije, rast i zapošljavanje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.