U trendu

Teodosije: Srbi na Kosovu neće nestati sa tih prostora

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije poručio je u manastiru Draganac kod Gnjilana,  da Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji dokazuju da srpski narod neće nestati sa tih prostora.

„Mi upravo potvrđujemo ono što su naši preci stalno činili, da se može postojati i tamo gde je strašno. Potvrda toga jeste ovaj narod na Kosovu i Metohiji. Naročito ovde u Kosovskom pomoravlju gde vidimo i osmeh i pesmu i igru i radost, naročito dece“,rekao je Teodosije u svojoj besedi tokom bogosluženja uoči današnje slave srednjevekovnog srpskog pravoslavnog  manastira Draganac koji je posvećen Svetom Arhangelu Gavrilu.

Posle bogosluženja u netipičnom pozorišnom ambijentu, u porti manastira gostovala je pozorišna predstava „Stand Down sa Nebojšom Milovanovićem“.

Milovanović je rekao za Betu da je srpsko kulturno nasleđe veliko i se prema njemu niko neozbiljno bi smeo da se ponaša prema njemu, nego da ga prenosi dalje.

„Ovo je moj doprinos. Ja prenosim to i namerno sam napravio tu nazovi modernu formu sa tim nazovi modernim rečima  i namerno imam taj odnos zato što je takvo vreme. Prozivam sve te ljude, a s’druge strane subverzivno delujem i govorim veliku poeziju. To je moj doprinos, moja borba kao glumca što se tiče ove predstave“, izajvio je Milovanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar