U trendu

Tepić: Evroposlanici, a ne Vučić, odjedjuju ko učestvuje u medjustranačkom dijalogu

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas u Beogradu da će evroposlanici odredjivati sagovorenike u medjustranačkom dijalogu, a ne predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i cenila da više „nije jasno šta je tačno od onog što on govori od ujutru do uveče“.

„Ono što je značajno za sve nas je da će sagovornike odredjivati kolege iz Evrpskog parlamenta. Vućić može da sedi s kim hoće i da to proglašava svojom opozicijom, i to nije ništa novo jer je večito proizvodio svoje satelite“, rekla je potpredsednica SSP Marinika Tepić.

Ona je to rekla povodom izjave Vućića da će on „možda učestvovati“ u medjustranačkom dijalogu, ali samo sa strankama koje ne žele posredovanje iz Evropske unije.

Kako je Tepić naglasila, „ne pita se on, već će evropski partneri reći sa kim žele da razgovaraju i koga smatraju relevantnim“.

Na pitanje da li je za SSP prihvatljivo da Vučić učestvuje u pregovorima u kojem bi ta stranka učestvovala, ona je upitala: „Po kojem osnovu?“.

„Ovo je parlamentarni dijalog – Evropskog parlamenta, posredstvom Narodne skupštine (Srbije) s parlamentarnom i vanparlamentarnim opozicijom“, rekla je Tapić, dodavši da bi Vučić trebalo da podnese ostavku na mesto šefa države ako želi da kao predsednik stranke učestvuje u tim pregovorima.

Tepić je rekla da SSP razgovara s „evropskim poslanicima – oni su naši partneri u dijalogu, jasno je da je sada sastav Narodne Skupštine takav da niko ne bi seo za sto s njima“.

Ona je rekla da niko ne može da garantuje da će se postići dogovor opozicije s vlastima, ali rekla i da „odgovorni političari ne smeju da odustanu od poslednjeg pokušaja da se do toga dodje“.

„Niko od nas nije spreman da se dogodi ono što se kolokvijalno kaže: ‘On neće da ode bez krvi’, ili: ‘Ovo se neće završiti bez haosa na ulici’ „, rekla je Tepić, navodeći da će odgovornost biti na Vučiću ako se možda tako nešto desi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.