U trendu

Tepić: Jedina dobra budućnost za Srbiju je u EU, a jedini garant za to je SSP

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas u Aranđelovcu da je „jedina dobra budućnost za Srbiju članstvo u Evropskoj uniji“, a da je jedini garant za to ta stranka.

Kako je saopšteno iz SSP, Tepić je rekla da „do tog cilja ovaj režim mora biti smenjen, zato što je zarad rejtinga trgovao državom, pravima i pravdom, slobodom, izborima“.

Tepić je na tribini „Srbija u EU 2030“ rekla da je Srbija „prva po korupciji u Evropi“ i naglasila da „takva ne može u EU“, a da za to vreme vlast priča „bajke o najboljem privrednom rastu“.

„Politika samovolje bilo prvog u državi i prvog u gradu, samo da je SNS, uništava sve čega se dohvati, pa je tako i ovde u Aranđelovcu srušen jedan od dva simbola grada, kulturno dobro koje je bilo pod zaštitom države – parno kupatilo, da bi na tom mestu privatnik izgradio hotel od sedam spratova. Pa ima li veće ilustracije Srbije danas“, upitala je Tepić.

Potpredsednik SSP Dušan Nikezić je podsetio „koju cenu Srbija plaća zbog nestručnih kadrova“.

„Češka energetska kompanija ČEZ-a je prošle godine ostvarila rekordan profit od 3,36 mlrd evra i uplatiće češkoj državi 3,6 mlrd evra poreza na ekstraprofit i dividende. Srpska energetska kompanija EPS je ostvarila gubitak od 630 miliona evra i dobila iz budžeta 600 miliona evra. To je posledica činjenice da je ČEZ-om godinama upravljao profesionalni menadžment, a EPS-om nestručni SNS poslušnik, koga je postavio Aleksandar Vučić“, rekao je Nikezić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.