U trendu

Tepić najavila krivične prijave zbog prodaje Novosti kompaniji bez dinara prihoda

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je danas Vladu da objavi na osnovu kojih kriterijuma je za kupca Kompanije Novosti izabrana firma Media 026 iz Vučka, koja je osnovana 2018. godine, sa 100 dinara kapitala, bez zaposlenih i prihoda.

Tepić je upitala je da li je prodajom Kompanije Novosti, „ispod žita i daleko od očiju javnosti“, još jedna medijska kuća stavljena pod kontrolu Srpske napredne stranke (SNS), i to „baš pred izbore“.

„Gde je sve objavljen oglas za prodaju ove, jedne od najznačajnijih medijskih kuća? Kako je moguće da se kompanija koja ostvaruje prihod od 1,25 milijardi dinara i poslovnu dobit od 114 miliona, proda za 299 miliona dinara firmi koja ima nula dinara prihoda“, navela je Tepić u pisanoj izjavi.

Najavila je i da će SSP podneti prijave protiv članova Skupštine i Nadzornog odbora Štamparije Borba i njihovih nalogodavaca, koji su, kako je ocenila, „sproveli ovu sramnu prodaju, oštetili državu za milionski iznos i omogućili da još jedna medijska kuće bude kontrolisana od strane vladajuće stranke“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.