U trendu

Tepić: Nema nazad, ili fer izborni uslovi ili će se kriza preliti na ulicu

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da će se politička kriza preliti na ulice ukoliko se ne obezbede fer izborni uslovi.

Tepić je za novi broj nedeljnika NiN još rekla da se ne može verovati na reč da će uslovi biti ispunjeni, već je potrebno garantovanje rokova i ciljeva uz posredovanje Evropskog parlamenta.

„Uverena sam da pregovori (sa vlašću) moraju rezultirati pozitivnim ishodom u smislu obezbedjivanja uslova za izlazak na izbore. Lakšim ili težim načinom. Pregovorima ili ulicom. Bojkotovali smo prošle izbore, bilo je ovo i umivanje opozicije, ali i demaskiranje kamarile. S tim smo sada suočili ceo svet, Evropsku uniju i Evropski parlament. Do poslednjeg dana mnogi su mislili da blefiramo, da je poziv na bojkot samo privremen, ali pokazali smo se kao principijelni i dosledni“, rekla je Tepić.

Kako je naglasila, „sada je vreme da svi shvate da nema nazad“.

„Ukoliko se fer i demokratski izborni uslovi ne obezbede dobrom voljom, ukoliko ne počnu da se poštuju medijski i izborni zakoni i prava gradjana da slobodno biraju, da izborni dan bude jedan svečani dan, gde svako na birališta ide srećan što će zaokružiti koga želi, umesto da drhti da li će u ponedeljak ostati bez posla, da bude uteran u kombi za ‘odvodjenje’ na glasanje, biti nateran da javno glasa tako da dežurni partijac to vidi, da mora da fotografiše svoj glasački listić sa zaokruženim Vučićem pored lične karte kao dokaz da se pokorio šefu smene ili ko mu je već ‘šef’ na poslu. Drugačije, ovaj pritisak i politička kriza biće neizdrživi i nemam nikakvu dilemu da će se preliti na ulice“, rekla je potpredsednica SSP.

„Ali“, nastavila je Tepić, „tog momenta, sva odgovornost postaje isključivo Vučićeva, za svaku razbijenu glavu, za svakog mladog čoveka koji će se s punim pravom pobuniti, jer ne želi da i on bude medju 4.000 ljudi koji mesečno napuštaju ovu našu divnu, ali zarobljenu zemlju“.

Ona je rekla da je za „Vučića i kliku opstanak na vlasti ostanak na slobodi“.

„Ostanak na vlasti jedini je siguran način da ne završe u zatvoru. Zato će do poslednje kapi svega braniti pozicije“, naglasila je Tepić.

Ona je navela da je „bez otvaranja Radio televizije Srbije i ispunjavanja uslova u smislu nadzornih organa koji će pratiti sprovodjenje dogovorenih izbornih uslova nemoguće ući u izbornu utakmicu“.

„Ne možemo računati na reč, na ‘majke mi’, već samo na dogovor uz posredovanje Evropskog parlamenta, uz garantovanje rokova, ciljeva i nadziranje ispunjenih uslova“, istakla je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)