U trendu

Tepić o peticiji: Vučić smatra da treba da se oduži ubicama Zorana Djindjića

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je „neverovatno“ da se u gradovima Srbije „potpuno legalno“ sprovodi akcija prikupljanja potpisa za oslobodjanje Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osudjenog za ubistvo premijera Zorana Djindjića.

Ona je ocenila da je sprovodjenje peticije omogućio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Vučić danas smatra da treba da se oduži ubicama i učini nešto za njih pa je dozvolio da se skupljaju potpisi podrške za njihov spas“, kazala je potpredsednica SSP novinarima u Ćupriji.

Ocenila je da je taj grad „pravi spomenik laži, prevara i izneverenih obećanja vlasti“.

„Ovde imamo pravi model pljačkaške vlasti na delu pa je tako 2014. nemačka firma ‘Trak Lajt’ dobila tri miliona evra za izgradnju fabrike i zapošljavanje 500 ljudi a sedam godina kasnije niti je fabrika izgradjena niti je bilo ko dobio posao ali fabrika nije vratila pare“, navela je Tepić.

Dodala je da je Ćuprija „najpoznatija“ po slučaju profesorki Više medicinske škole koje su kako je rekla, ostale bez posla kako bi poslanici Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić, dobili ugovore za „sedmu, odnosno petu platu“.

„Imamo i slučaj mosta koji je trebalo da spoji Ćupriju sa Jagodinom. Dugo su lokalne vlasti krile lokaciju gde most treba da bude izgradjen jer se primetilo da neka lica sa juga kupuju poljoprivredno zemljište u blizini. Onda oni dočekaju da to zemljište bude prenamenjeno u gradjevinsko pa se onda otkriva da ce lokacija mosta ići baš preko tih parcela“, navela je Tepić.

Potpredsednik SSP Dejan Bulatović upitao je ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića zašto je obezvredjena cena domaće stoke.

„Domaća stoka daje se budzašto, cena je neverovatno niska. Gradjani ne mogu da kupuju povoljno tu hranu jer je cena govedine u prodavnici dostigla 999 dinara po kilogramu“, naveo je Bulatović.

//

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar