U trendu

Tepić o skupu u Borči: Režim dao alibi za nasilje nad Srbima na Kosovu

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da i dalje čeka odgovor ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na pitanje ko je zakazao današnji skup ispred pekare „Roma“ u Borči čiji je Vlasnik Albanac, i upitala zašto nije sprečen ukoliko već nije prijavljen.

Ona je u pisanoj izjavi ocenila da režim time što nije sprečio, kako je navela, skandalozni i preteči skup ispred pekare „Roma“ u Borči ozvaničio saučesništvo u nasilju nad gradjaninom Srbije albanske nacionalnosti, ali ujedno i „dao alibi za nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji“.

Tepić je dodala da je vlast „potvrdila svoje saučesništvo u ciljanom raspirivanju mržnje i proizvodnji konflikta na nacionalnoj osnovi“.

„Ovo je pravo ogledalo radikalske politike i njihovih SNS pionira: kako su nekada isterivali Hrvate iz Zemuna i Hrtkovaca, sada nastavljaju u Borči“, navela je Marinika Tepić a prenela Stranka slobode i pravde.

Grupa gradjana okupila se danas u 10 časova ispred pekare Roma u Borči zahtevajući da se zatvori pekara jer je na društvenoj mreži objavljena fotografija bivšeg radnika kako u centru Beograda rukama pokazuje dvoglavog orla, albanski nacionalni simbol.

Kako je prenela televizija N1, ispred tog ugostiteljskog objekta se okupilo nekoliko desetina gradjana, a prisustvo policije nije primetno.

Vlasnik pekare Mon Djuraj rekao je da ne podržava takav postupak brata i da je Srbija njegova zemlja.

U petak, 3. maja održan je ispred pekare i skup podrške vlasniku pekare na kom su bili predstavnici nevladinih organizacija i dela opozicije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.