U trendu

Tepić: Postavljanje Stefanovića šamar svim gradjanima koji se bore za fer i poštene izbore

 Postavljanje ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića na čelo radne grupe za saradnju sa OEBS-om za unapredjenje izbornog procesa je šamar svim gradjanima koji se bore za poštene i slobodne izbore, ocenila je danas šefica poslaničkog kluba „Samostalnih poslanika“ i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

„Čovek koji je falsifikovao svoju fakultetsku diplomu, počnio krivično delo, privatizovao Ministarstvo unutrašnjih poslova i podredio ovaj organ jednom čoveku i partiji, sada umesto da bude smenjen i istraženo što je radio postavlja se za prvog čoveka koji treba da saradjuje sa OEBS-om o izbornim uslovima“, rekla je Tepić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ona je ocenila i da imenovanje Stefanovića pokazuje da sve stranke koje su donele odluku o bojkotu izbora bile u pravu što ne pristaju da učestvuju u „lažnim izborima“, koji su „čista farsa“.

Tepić je kazala da se na čelo radne grupe postavlja Stefanović koji je u Lučane slao nekadašnju državnu sekretarku Dijanu Hrkalović u izbornom danu, koja nije dozvoljava da policija reaguje na krešenje zakona i izbornog procesa.

Tepić je ponovila da Stranka slobode i pravde ne odustaje od 42 zahteva stručnog tima protesta „Jedan od pet miliona“ i ni od bojkota uprkos interesovanjima medjunarodne zajednice te da ne postoji nikakva radna grupa zbog koje će se predomisliti, a koja se po njoj inače formira kada treba pod tepih staviti postojeće probleme i odvrati „osvešćene ljude“ od svoje odluke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar