U trendu

Tepić: Postrojenje za odsumporavanje TE Kostolac počelo sa radom nakon pritiska političara i …

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je nakon pritiska „političara i medija“ dobra vest da je postrojenje za odsumporavanje TE „Kostolac“, koje je izgradjeno pre tri godine ali do sada nije radilo, „za vikend počelo sa radom“.

Tepić je ispred zgrade EPS-a u Beogradu rekla da su joj to javili radnici TE „Kostolac“, dodajući da je postrojenje za odsumporavanje počelo da radi u punom kapacitetu dva dana nakon što je ona tamo održala konferenciju za novinare, na kojoj je govorila o tome da se trovanje gradjana Kostolca i šire nastavlja zato što to postrojenje nije dobilo upotrebnu dozvolu.

Prema njenim rečima „loša vest“ je da za to što postrojenje za odsumporavanje, za koje je obezbedjeno 130 miliona dolara, nije radilo od februara 2017. godine kada je izgradjeno, neko treba da odgovara, medju kojima je prvi v.d. direktor EPS-a Milorad Grčić.

Kako je navela, odgovorni za to što postrojenje za odsumporavanje u TE Kostolac nije počinjalo sa radom dok političari i mediji nisu izvršili pritisak su i ministri energetike i gradjevinarstva u prethodnoj vladi Aleksandar Antić i Zorana Mihajlović.

Tepić je na pitanje novinara po čijem nalogu je postrojenje za odsumporavanje proteklog vikenda počelo sa radom rekla da je taj nalog mogao da da samo v.d. direkor EPS-a Milorad Grčić.

Ona je rekla da Grčić i zbog postrojenja za odsumporavanje i zbog toga što je EPS zadužio za sedam milijardi „ne sme da bude direktor EPS-a“, dodajući da ne postoji primer u Evropi da Elektroprivreda u nekoj zemlji posluje sa gubitkom, dok je za doskorašnju ministarku gradjevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zoranu Mihajlović rekla da po pitanju preduzeća za odsumporavanje u TE Kostolac „preglasno ćuti“, iako je njeno Ministarstvo trebalo da izda upotrebnu dozvolu.

Tepić je navela da će svi odgovorni za to što preduzeće za odsumporavanje nije radilo tri godine, iako je bilo potpuno završeno, morati da odgovaraju.

Ona je najavila da će pratiti i kako napreduje izgradnja preduzeća za odsumporavanje u Obrenovcu, čija je izgradnja počela a rok za završetak od 42 meseca ističe na proleće ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar