U trendu

Tepić (SSP): Osuđeni ubica poziva na miting podrške Vučiću, policija se stidi Gašića

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas u Skupštini Srbije da osuđeni ubica Đorđe Prelić na društvenim mrežama poziva huligane da izađu u petak na miting i podrže predsednika Aleksandra Vučića.

Prelić, koji je bio u zatvoru zbog ubistva Brisa Tatona, na društvenim mrežama je, vređajući opoziciju, poručio da predsednika mogu smeniti samo na izborima i pozvao na miting SNS-a.

„Da li je on novi zaštićeni huligan, državni huligan, zamenik za Belivuka i Miljkovića, da li je zato ranije pušten iz zatvora i ima li neki novi Ritopek ministre“, pitala je Tepić.

Izveštaj o bezbednosti nazvala je manipulativnim jer prikriva da, prema ranijem iskustvu, dobrovoljno razoružanje neće dovesti do rešenja problema nasilja.

Tepić je rekla da je Vučić tek danas otišao da razgovara sa žrtvama masakra iz okoline Mladenova i dodala da do tog masakra ne bi došlo da je Više javno tužilaštvo radilo svoj posao.

„Da li će Aleksandar Vučić te roditelje pogledati u oči i priznati da je sistem zakazao, da je Više javno tužilaštvo zakazalo. Hoće li reći da je moglo da se spreči da je tužilaštvo radilo svoj posao, a ono nije gonilo ubicu za dela iz 2020. godine i pustilo ga je da ode nekažnjen“, pitala je Tepić.

Ona je dodala da je premijerka, dok je prošle nedelje psovala opoziciju, rekla da su sa decom radili vrhunski stručnjaci, a već se saznalo da je doktorka koja je poslata od dece tražila da se duhovno povežu sa mrtvim drugovima.

Tepić je poručila da vlast ne zna šta je borba protiv nasilja jer uporno nastavlja da širi mržnju i agresiju, premijerka psuje i naziva ljude lešinarima i hijenama, a „nasilnici su zaštitinici Vlade“, čiji sekretar Novak Nedić javno organizuje grupe nasilnika.

„Policija se stidi ovakvog izveštaja i vas ministre Gašiću“, poručila je Tepić u Skupštini.

Ona je pitala ministra policije zašto u izveštaju nema ni jednog slučaja da je nekome oduzeta baklja, koja je u napadu na policajca pre nekoliko godina korišćena kao oružje za pokušaj ubistva, a sada ministar policije javno organizuje bakljadu u znak podrške Vučiću.

„Premijerka je uvela kanalizaciju u skupštinu, ali ja je neću nazvati ni džiberkom ni uličarkom“, rekla je Tepić, pre nego što joj je predsednik skupštine isključio mikrofon, jer je potrošila vreme ovlašćenog predstavnika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.